NieuwsCrossroads.

Textielgroep Crossroads brengt met 21 textielartiesten het glasraam tot een nieuwe dimensie. De afmeting van elk kunstwerk (150cm op 45cm) suggereert de vorm van een kerkraam.

Welkom op deze unieke tentoonstelling in de schuurvana tijdens de weekends 9-10 en 16-17 maart 2019 telkens van 11u tot 17u.

Inside-outside.

Beeldhouwster Katrien Vandepitte stelt samen met fotografe Mieke De Schepper tentoon in deschuurvana tijdens de weekends 23-24 en 30-31 maart 2019 telkens van 13u tot 19u.

Vernissage op zaterdag 23 maart 2019 om 17 u.

Kunstroute-leuven.

Op zondag 28 april, woensdag 1 mei en zondag 5 mei 2019, tussen 10u en 18u, stellen 40 kunstenaars hun atelier open. Zelf neem ik ook deel aan dit boeiend en leerrijk initiatief.

Hartelijk welkom in mijn atelier en exporuimte. Meer info op www.kunstroute-leuven.beArchief

Les Fétes de la Saint-Martin van 4 tot en met 25 november 2018.

200 kunstenaars stellen in 100 locaties hun nieuwste creaties tentoon in Tourinnes-la-Grosse en omgeving.
Telkens op zaterdag en zondag tussen 13u en 18u.

Zelf stel ik tentoon in de Rue de la Liberté, 17, Nodebais.

Alle info vind je op www.tourinnes.be

Groepstentoonstelling GEMIS EN VERLANGEN ism Hannah Huis Herent.

Vernissage op 14 september 2018 om 19u in de Pastorie van Wilsele-dorp, Pastoor Legrandstraat, 20, 3012 Wilsele. Ook open tijdens de weekends van 15 en 16 – 22 en 23 – 29 en 30 september 2018, telkens in de Pastorie van Wilsele-dorp.

Deelnemende kunstenaars: Roosje Chini, Pollie Gregoor, Danielle Matthys, Shuktara Momtaz, Gerda Lagrou, Jan Scholiers, Leen Hellinckx, Marit Kathriner en Alfons Van Tricht.

Tentoonstelling keramiek Fons Van Tricht.

Op zondag 29 april, dinsdag 1 mei en zondag 6 mei 2018 tussen 10u en 18u. Tijdens de kunstroute Leuven stelt hij zijn nieuwste creaties voor in zijn eigen atelier en exporuimte ‘deschuurvana’.

42 kunstenaars stellen hun atelier open tijdens deze kunstroute. Ze ontvangen je, tonen hun werk en vertelllen over de manier waarop dat tot stand komt. Je krijgt de gelegenheid om vragen te stellen en feedback te geven: een vruchtbare dialoog voor maker én kijker.

Alle informatie vind je op www.kunstroute-leuven.be

Groepstentoonstelling Moniek Mollet, Yves Van Tricht en Fons Van Tricht.

Tijdens het Pinksterweekend op zaterdag 19 , zondag 20 en maandag 21 mei 2018 telkens van 14u tot 18u in de schuurvana. Vernissage op zaterdag 19 mei vanaf 14 uur.

Je kan de olieverf-schilderijen van Moniek, de ‘alternatieve’ schilderijen van Yves en het zen-aardewerk van Fons komen bekijken en met de makers in gesprek gaan.

Meer info vind je ook nog op www.vty.be

TRES - 9 kunstenaars en 9 kinderen en jongeren uit de jeugdzorg

Negen kinderen en jongeren werken dit voorjaar samen met een kunstenaar (onder andere met Fons). Het zijn kinderen en jongeren voor wie opgroeien niet vanzelfsprekend is. Tijdens 10 ontmoetingen in het atelier van de kunstenaar werken ze aan een gezamenlijk kunstwerk. De kinderen en jongeren bepalen zelf welke verbinding ze aangaan met de kunstenaars. Ze krijgen de tijd om een idee te laten rijpen en om langzaamaan een band op te bouwen. Het proces dat hierbij komt kijken, nodigt uit tot communicatie, samenwerking, out-of-the-box denken, flexibiliteit en creativiteit.

Waar: Bib Leuven: 20 - 25 april 2017.

Meer info op www.artforum.be/tres

Les fêtes de Saint Martin

In november 2016 is het in Tourinnes-La-Grosse, Beauvechain, Nodebais, La Bruyère, Hamme-Mille en Néthen weer groot feest: Fêtes de la Saint-Martin.

Op 100 locaties stellen kunstenaars hun werk tentoon. Je kan hen daar ontmoeten, met hen praten, vragen stellen en je laten verwonderen. Je kan niet alleen door het kunstzinnige landschap, maar ook door het prachtige en unieke natuurlandschap fietsen en/of wandelen. Er zijn ook concerten. Er is Peer Gynt van Hendrik Ibsen. En nog zoveel meer.

Mijn vriendin en ikzelf stellen tentoon op locatie 63 in de Rue de la Liberté, 17 te Nodebais.

Opening op zondag 6 november van 12 tot 18 u.
Verder: zaterdagen 12, 19 en 26 november van 14 tot 18 u.
zondagen 13, 20 en 27 november van 12 tot 18 u.

Meer info over 'les fêtes' op www.tourinnes.be

Televisieuitzending 'kunst op het hof'

Televisieuitzending waaraan ik heb deelgenomen ivm de tentoonstelling 'KUNST OP HET HOF' in Limburg. Te bekijken online op www.plattelandstv.be in het archief: ONSTV augustus 2016 vanaf ongeveer minuut 20.

Deelname aan 'kunst op het hof'

Op 9, 10, 11 juli 2016 neem ik deel aan de kunstroute Kunst op het Hof. Het is een kunst- en plattelandsroute, die in 2016 door het hoge noorden van Limburg loopt: de streek rond Hamont-Achel. De route heeft een lusvorm van ongeveer 35 km. Het thema is 'Metamorfose': een ode aan een kostbare en kwetsbare landbouwstreek waar niets verloren gaat maar alles wisselt en vernieuwt. 'Kunst op het Hof' is een organisatie van 'Vrouwen met vaart' van KVLV.

Kunstroute Leuven 2016

Op 24 april en 1 mei 2016 zal ik deelnemen aan de elfde editie van deze kunstroute, samen met fotograaf Marc Rems. Plaats: DeschuurvanA. Open van 10 tot en met 18 uur.
Tussen 24 april en 1 mei kan je tevens in OPEK aan de vaartkom te Leuven een tentoonstelling zien van telkens één werk van de deelnemende kunstenaars.
Zie ook www.kunstroute-leuven.be

Dubbeltentoonstelling Eve Delsemme en Fons Van Tricht

Eve Delsemme (Wemmel) stelt prachtige schilderijen tentoon, gebaseerd op strakke lijnen van gebouwen en constructies. De kleuren hebben vaak een textuur van oker. De keramiek van Fons Van Tricht laat ook strakke lijnen en vormen zien, met een spel van vooral de kleuren rood en zwart en alle nuances daartussenin.
Plaats en data: DeschuurvanA, op 8,14,15 en 16 mei 2016 tussen tussen 14 en 19 uur.
Vernissage op zaterdag 7 mei om 17 uur.

Dubbeltentoonstelling Babel in het Hannah-huis Herent

Alexey Terenin uit Praag en Fons Van Tricht uit Leuven stellen ten toon van 6 december 2015 tot en met 3 januari 2016.

Terenin stelt twintig recente werken tentoon, geschilderd met passie en virtuositeit. Op doek zijn de figuren doorzichtig, verstild en omgeven oor weemoed en mysterie. Zie ook www.tereningallery.com

Zelf stel ik mijn nieuwste keramische sculpturen tentoon. Subtiele kleuren en bewegingen staan centraal in dit werk.

De tentoonstelling is open elke vrijdag, zaterdag en zondag telkens van 14 tot 18 uur, behalve op 25 december.

Hannah interculturele projecten vzw. Zie ook www.hannah.be.

Tentoonstelling keramiek Fons Van Tricht op 26 April, 1 en 3 Mei 2015

Openingsuren: 10 u - 18 u.

Tijdens de kunstroute Leuven stelt hij zijn nieuwste creaties voor in zijn eigen atelier en expo ruimte.

Bijna 40 kunstenaars stellen hun atelier open tijdens deze kunstroute. Ze geven de bezoeker een inkijk in hun denk-, leef- en vooral werkwereld. Het is meer dan een tentoonstelling, het is een inspirerende reis, waarbij je de kunstenaars heel veel vragen kan stellen over hun werk, maar vooral genieten van al het moois dat getoond wordt.

Voor meer informatie: www.kunstroute-leuven.be